Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ευλόγησε τα χωριά μας Ο Προστάτης των λοιμωδών νόσων !!!

ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ "ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ"


Γιαγιάδες, παππούδες, νέοι αλλά και μικρά παιδιά με θυμιατά και κεράκια αναμμένα, περίμεναν με ανυπομονησία την ευλογία αυτή που υποδέχτηκαν τα χωριά μας, Θεσπιές και Λεοντάρι στους δρόμους και στις αυλές, την ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ για πάσα θεραπεία και ιδιαίτερα της λοιμώδους νόσου που επικρατεί σε όλη την Οικουμένη.
(Οι παλαιότεροι θυμούνται για την λύση της πανώλης)

Με δάκρυα χαράς στα μάτια οι ιερείς και οι πιστοί προσευχήθηκαν ενώπιον του ιερού αυτού Λειψάνου. 
Στα κομβικά σημεία των Ενοριών τελέσθηκε δέηση υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των νοσοκομείων, ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, Στρατού, Σωμάτων ασφαλείας και πάντων των αδελφών που αυτή την στιγμή δοκιμάζονται από την πανδημία αυτή.

Ευχόμενοι Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος δια πρεσβειών της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου που εορτάζει σήμερα να σκέπει με την χάρη του όλο τον φιλόχριστο λαό και να θεραπεύει πάσα νόσο και πάσα ασθένεια.
Ευχαριστούμε εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου Του Ναού μας, τον εφημέριο π. Αλέξανδρο Πρωτόπαπα για την ευλογία που μας έδωσε για δεύτερη φορά ο Προστάτης και έφορος τους, να μας ευλογήσει και να μας θυμίσει να μείνουμε στύλοι ακλόνητοι στην πίστη μας.

(Το τμήμα της Τιμίας Κάρας φυλάσσεται στον Ι.Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσπιών - φωτογραφίες από την Λιτανεία των Θεσπιών και του χωριού μας)
















Καλή Ανάσταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου