Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Καθολική η συμμετοχή των Λεονταριτών στο κάλεσμα στήριξης για τον ιερέα τους.

Καθολική ήταν η συμμετοχή των Λεονταριτών στο κάλεσμα στήριξης για τον ιερέα τους. Πλημμύρισε η πλατεία του χωριού μας από τους κατοίκους, κάθε ηλικίας, αφού πρώτα συμπροσευχήθηκαν με τον ιερέα μας στην Ακολουθία του Εσπερινού, το Σάββατο 25-4-2015, προκειμένου να εκφράσουν αφενός την αγανάκτησή τους και την οργή τους, για τα αποτρόπαια γεγονότα της κατακρεούργησης των ζώων στον στάβλο του ιερέα, και αφετέρου την θέλησή τους να κάνουν ότι χρειαστεί για να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν.
   Επίσης με τον πιο τρανταχτό τρόπο διαδήλωσαν την επιθυμία τους να παραμείνει ο ιερέας μαζί μας, να μας αγιάζει -ουσιαστικά μας διακονεί- αλλά και να επιστέψει το αίσθημα της ασφάλειας στο χωριό.
 ( Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ ΣΥΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ)
Ο αγαπητός μας ιερέας π. Κωνσταντίνος Τόλης, μεταξύ άλλων ζήτησε να παρουσιαστούν οι διαπράξαντες την αποτρόπαια πράξη του βασανισμού μέχρι θανάτου των ζώων του, να ζητήσουν μετάνοια από τον Θεό, και το θέμα να λήξει.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκδήλωση όπου ο παλμός ήταν πολύ θερμός και ζωηρός, το παρών έδωσαν και πολλοί Λεονταρίτες από την Θήβα, την Αθήνα, την Λιβαδειά αλλά και από άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας όπου διαμένουν.

 
 Να τονίσουμε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο έκαναν την παρουσία τους οι νέοι του χωριού μας, με πανό όπου αφού κατασκεύασαν, υπέγραψαν και ακολούθως ανάρτησαν σε εμφανές σημείο του χωριού.
 Μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε ΨΗΦΙΣΜΑ, που υπεγράφη από όλους του κατοίκους του χωριού.
 


Ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Χαρίτος Πετρούλιας διαβάζει το ΨΗΦΙΣΜΑ.


Ο Στρατηγός μας κ. Νικόλαος Δημητρίου, εκφράζοντας τα αισθήματα όλων μας προς τον αγαπητό μας ΠαπαΚώστα, που τόσο πολύ, κάποιοι με την πράξη τους στεναχώρησαν, είπε: "ο βασανισμός των ζώων του ιερέα μας, αφορά όλους μας, στρέφεται εναντίον όλων μας"
 
 Μεστή ήταν η τοποθέτηση του Περιφερειακού μας Συμβούλου κ. Ψυχογιού Γεώργιου, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου