Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ !!!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-10-2015 ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.


 Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση, παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού, και των αδελφών και συγγενών του ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, καθώς και του συμπολεμιστή του από τα Βάγια, Σωτήριου Ζερκούλη, αλλά και του καταδρομέα Γεώργιου Α. Κόλλια, από το χωριό μας που πολέμησε το 1974 στην Κύπρο.

 Ο Βαγαίος συμπολεμιστής του ήρωα Λάμπρου Νικολάου, κ. Σωτήριος Ζερκούλης καταθέτει λουλούδια στην προτομή του!!!Κατόπιν ακολούθησε ομιλία για το Κυπριακό, από τον Στρ. Νικόλαο Φ. Δημητρίου, με αναφορά στον ήρωα Λάμπρο Νικολάου, στους Σ. Ζεκούλη & Γ. Κόλλια, καθώς και προσωπικές αναφορές στην δράση του (Στρ. Νικόλαου Φ. Δημητρίου) , το 1964 στην Κύπρο, στην οποία με μετέβη με το όνομα Τάσιος Αναστασίου, για να οργανώσει τους κατοίκους της περιοχής της πόλης της Χροσοχούς, σε τμήματα τακτικού στρατού, για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους. 

Οι Πολεμιστές Γ. Κόλλιας &  Σ. Ζερκούλης, και η αδελφή του ήρωα Λ.Ν. κ. Βασιλική Νικολάου.


Ο Στρ. Νικόλαος Φ. Δημητρίου με το κράνος ανά χείρας που τον προστάτεψε σε μία μάχη με τους Τούρκους.


 Φωτογραφίες από την παρουσίαση της ομιλίας: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επισκέπτεται την Πόλη της Χρυσοχούς, και το στρατιωτικό γραφείου του Τάσιου Αναστασίου ( δηλαδή του Λοχαγού τότε Νικόλαου Φ. Δημητρίου), που είχε την στρατιωτική ευθύνη της περιοχής. 


 Ο Τάσιος Αναστασίου (Στρ. Νικόλαος Φ. Δημητρίου) λοχαγός τότε εκπαιδεύει στα όπλα πολίτες Κύπριους- ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ, 1964.